15 березня 2021 року пішов із життя видатний музикант, педагог, вчений та громадський діяч Анатолій Георгійович Болгарський.

Ректорат, професорсько-викладацький склад НПУ ім. М. П. Драгоманова, викладачі та студенти факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського перебувають в глибокій жалобі з приводу раптової смерті заслуженого діяча мистецтв України, кандидата педагогічних наук, професора Анатолія Георгійовича Болгарського, який був деканом факультету понад 30 років. Ми всі сумуємо та висловлюємо свої щирі співчуття рідним і близьким померлого.

Пішов з життя прекрасний музикант, видатний педагог та мудрий керівник, який багато років був уособленням високого професіоналізму та найвищих критеріїв вимогливості у справі виховання сучасної української музично-педагогічної еліти.

Обдарований багатогранним талантом, Анатолій Георгійович Болгарський стояв у витоків вітчизняної музично-освітньої галузі, був розробником її змісту та віддавав усі свої фізичні та духовні сили справі виховання, морального і професійного становлення української молоді.

Він був порядною, чуйною людиною, справжнім вчителем для багатьох поколінь молодих музикантів, які отримали його благословення на шляху творчої діяльності.

Прощання із Анатолієм Георгійовичем відбудеться в середу,

17 березня 2021 року в Свято-Троїцькому Іонинському монастирі,

що в Ботанічному саду ім. В. Гришка,

за адресою вул. Тимірязєвська, 1.Болгарський